Sportmassage Enschede heeft veel te bieden op het gebied van massage , gezondheid, ontspanning, coaching en begeleiding.

Sportmassages

Wellnessmassages

Gezondheidsmassages

SPORT MASSAGE

Een stimulerende sportmassage geef ik voorafgaand aan een inspanning of sportactiviteit/training/wedstrijd. Dit is ter preventie. Een sederende massage is dan ter ontspanning na een inspanning of sportactiviteit/training/wedstrijd. Of je nu intensief sport of niet, iedereen die dagelijks in beweging is kan voor een (sport)massage bij mij terecht.

Algehele sportmassage: Uitgangspunt is het treffen van maatregelen ter verbetering van de fysieke gesteldheid van de cliënt. Daarnaast is het doel om (herhaling van) blessures te voorkomen.

Blessurepreventie: Gewone sportblessures komen zeer vaak voor. Zij worden vooral veroorzaakt door onjuiste trainingsmethodes een slechte voorbereiding (geen of een veel te korte en/of onjuiste warming-up). Ook een slechte conditie (men wil veel verder gaan dan men eigenlijk kan, men loopt dus te hard van stapel) kan de oorzaak zijn. Daarnaast kan slecht materiaal, verkeerd schoeisel, een slechte houding, het ontbreken van een goede coolingdown, en een slechte of geen begeleiding zorgen voor blessures.

Medical taping: Taping werkt goed als nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen). Ook werkt het goed bij houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting. Hieronder valt bijvoorbeeld  RSI en een tennis- of golfelleboog.

Coaching: Wat motiveert je om te sporten? Wil je aan je conditie werken, wil je afvallen of een bepaald niveau bereiken? Of wil je wat meer rust in je hoofd door te sporten en wil je weten welke factoren hier invloed op hebben.

WELLNESSMASSAGE

Dit is een algehele lichaamsmassage die voor een totale ontspanning zal zorgen.

Algehele wellnessmassage: Een ontspannende massage van rug, schoudergordel en nek, armen, benen, handen, gezicht en voeten zijn mogelijk. Hierbij gebruik ik een neutrale of licht geurende massage olie.

Stoelmassage: Een stoelmassage is een uiterst doeltreffende massage. Dit kan bij mij in de praktijk maar ook bij je thuis of op kantoor. De stoelmassage wordt uitgevoerd op een speciale daarvoor ontworpen ergonomische massagestoel terwijl je de kleding aanhoudt. Tijdens de stoelmassage worden de rug, nek, schouders, armen, handen en het hoofd gemasseerd met de handen, duimen en ellebogen.

Hotstonemassage: Is zoals het woord al zegt, een massage met stenen. De stenen zijn in feite niet heet, maar aangenaam warm. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. Doordat ik de echte lavastenen gebruik bereik ik ook een optimale ontspanning en kan de warmte van de stenen ook diep in de spieren trekken.

GEZONDHEIDSMASSAGE

Het woord gezondheid zegt het natuurlijk al. Deze behandelingen zijn om je gezondheid te verbeteren, je klachten te verminderen en je (huid)conditie te optimaliseren.

Bindweefselmassage: Richt zich op het bewust maken van spanning die zich heeft vastgezet in het bindweefsel (weefsel onder de opperhuid). Bepaalde delen van het bindweefsel corresponderen met de bijbehorende organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties. De bindweefselmassage is een uitnodiging om letterlijk en figuurlijk te ervaren wat er onderhuids verborgen ligt.

Cuppingmassage: Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten. Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen. Cups vergemakkelijken namelijk het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten  ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

Manuele lymfedrainage: Lymfedrainage is een massagetechniek die wordt toegepast bij vochtophopingen in het lichaam (oedeem). De massage voelt vaak aangenaam aan voor de cliënt en zorgt voor verlichting van de klachten.

Counseling: Is een vorm van hulpverlening of ook wel raad geven. Mijn doel is het helpen van mensen bij het oplossen of hanteren van problemen. Alsook het vinden van antwoorden op vragen, het benutten van ongebruikte mogelijkheden en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.