Welnessmassages ->Hotstone massage

Hotstone massage, hoe gaat het?

Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt, een massage met stenen. De stenen zijn in feite niet heet, maar aangenaam warm. De stenen kan ik zelf ook in mijn handen houden. Deze kunnen dan ook gewoon op de huid geplaatst worden en natuurlijk masseer ik er mee. De temperatuur van de stenen ligt rond de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt. De stenen liggen daarbij in het water. Voor een hotstone massage is het belangrijk dat je ruim van te voren aangeeft dat je graag gemasseerd wil worden met de hotstones.

Deze behandeling vergt nogal wat voorbereiding en de stenen moet ik minimaal een half uur van te voren al vast gaan opwarmen. Daardoor trekt de warmte namelijk goed in de stenen, zodat deze gedurende de behandeling goed op de juiste temperatuur blijven. De temperatuur en het gewicht van de stenen zorgen voor een diepere werking op de spieren.

In de praktijk

Een Hotstone Massage is eigenlijk al eeuwen oud. Op diverse plekken in de wereld lijkt het onafhankelijk van elkaar al te zijn gebruikt. In bijvoorbeeld Amerika,Azië, Engeland (‘Holdstones’’), Japan en India kennen ze allemaal al eeuwen lang de Hotstone Massage.

Ik geef de massage met de originele afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De lava stenen variëren dan ook allemaal in kleur en afmeting. Het is wat de natuur er van gemaakt heeft. Doordat ik de echte lavastenen gebruik bereik ik ook een optimale ontspanning en kan de warmte van de stenen ook diep in de spieren trekken.

Met een Hostone Massage wordt intuitieve massage, thermotherapie en aromatherapie gecombineerd. Door een gemasseerde lichaamsdeel te bedekken met warme stenen ontstaat er een prettige ervaring.

Hotstone massage combineren met andere massagetechnieken

De hotstone massage kan ik natuurlijk ook gebruiken met andere massagetechnieken om een optimaal resultaat te bereiken bij klachten. Wat je dan precies ervaart dat is dat ik eerst een aantal basaltstenen op de rug plaats. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens ga ik dan eerst de benen met olie insmeren om de basaltstenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkbewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dan wat dieper in het spierweefsel komen, wat de massagebehandeling veel effectiever maakt. Ook worden er dan wat stenen op de benen en onder de voeten geplaatst. Waarna ik vervolgens weer verder ga met de rug en met de stenen ga masseren. Na de gehele achterzijde ga ik dan vervolgens verder met de voorzijde op een gelijke manier.

Hotstone massage, voor wie is het geschikt?

Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam beter in balans brengen. Deze massage is met name geschikt bij:

• spanningen
• stress
• spierproblemen
• fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
• gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
• spijsverteringsproblemen (therapeutische behandeling aangeraden)
• slechte doorbloeding

Ook als je geen klachten hebt kun je natuurlijk lekker genieten van de weldaad van een Hotstone massage! Of misschien wil je wel eens een cuppingmassage uitproberen. Bij Sportmassage Enschede zijn er verschillende soorten massages.

Uitzonderingen

Een HotStonemassage is niet voor iedereen geschikt. Er zijn contra-indicaties: wanneer mag je niet gemasseerd worden of alleen op aangepaste wijze. Wil je weten of dit voor jou van toepassing is? Neem dan even contact op met mij.

Hotstone massage