Sportmassages ->  Algehele sportmassage bij Sportmassage Enschede

Sportmassage Enschede

ALGEHELE SPORTMASSAGE

Bij Sportmassage Enschede kun je terecht voor een professionele sportmassage. Mijn uitgangspunt is het treffen van maatregelen ter verbetering van de fysieke gesteldheid van de cliënt en ter voorkoming (van herhaling) van blessures en klachten. Door de aard van mijn werkzaamheden krijgt ik te maken met vertrouwelijke informatie. Ik ga hier integer mee om. Soms kan het slagen van de behandeling worden vergroot door derden zoals een arts, therapeut of specialist te betrekken. Vanzelfsprekend  vraag ik toestemming aan de cliënt om gegevens te verstrekken. Ik kan mij  inleven in de sporter en toon empathie. Daarbij houd ik een zekere afstand (beroepsethiek).

DOELGERICHTE SPORTMASSAGE

Ik neem basis functietesten af, informeer, adviseer, masseer, tape en bandageer. Zelfstandig werk ik aan de hand van protocollen. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik het doel behaal dat ik bij mijn cliënt wil bereiken. Ik heb een ondersteunende en begeleidende rol naar de cliënt toe daar waar het gaat om preventie van blessures en verbetering van de conditie van de cliënt. De doelstellingen zijn de kwaliteit van de behandeling, begeleiding en coaching in al zijn facetten te bevorderen en te waarborgen.

SPORTMASSAGE ENSCHEDE, ZORG GOED VOOR JE GEZONDHEID

Lichaam en geest komen weer in balans. Je zult Sportmassage Enschede dan ook met een goed en ontspannen gevoel weer verlaten. Iedereen kan dus bij mij terecht voor een sportmassage. Het lichaam functioneert als een eenheid waarin allerlei krachten, zowel lichamelijk als geestelijk, op elkaar inwerken. Als het evenwicht verstoord wordt door bijvoorbeeld overbelasting ontstaan er verschillende reacties. Deze reacties zijn terug te leiden naar vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming. Een sportmassage kan er dan voor zorgen dat deze reacties verminderen of zelfs in zijn geheel weggaan. Het is dus gewoon goed voor je gezondheid om je af en toe met een sportmassage te verwennen.

Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de bloedcirculatie zuurstof- en bloedtoevoer plaatselijk verminderd. Een sportmassage stimuleert dus de bloedcirculatie en hiermee de zuurstof- en bloedtoevoer. Sportmassage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren. Een sportmassage helpt blessures te voorkomen.  Ik kan je ook adviseren over de juiste manier van bewegen. Kortom sportmassage is een gerichte massage op spieren die zwaar belast worden of overbelast zijn.

SPORTMASSAGE ENSCHEDE, HELPT JE MET DE BEHANDELING DIE BIJ JOU PAST

Misschien zit je wel de hele dag achter een computer? Of ben je op een andere manier dagelijks in beweging met je werkzaamheden of gewoon in je thuis situatie?  Sommige banen kunnen soms  behoorlijk zwaar en belastend voor je lichaam zijn. Als je de spieren intensief gebruikt heb je ook meer ‘onderhoud’ nodig. Ik ben een specialist die inmiddels door ervaring weet wat de knelpunten kunnen zijn in het menselijk lichaam. Tijdens een intake gesprek gaan we samen bespreken welke behandeling het best bij je past .

Wat levert de sportmassage je dan precies op? Net als andere massages bevordert het de doorbloeding en stofwisseling, en daarmee de afvoer van afvalstoffen.  Na een sportmassage is het belangrijk om veel water te drinken. Er kunnen namelijk opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om deze afvalstoffen goed af te voeren en het lichaam te reinigen. De massage legt veel aandacht op bepaalde gebieden. Daardoor kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat beurs aanvoelen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

EEN VERANTWOORDE MASSAGE BIJ SPORTMASSAGE ENSCHEDE

Soms kan het zijn dat er een contra indicatie is. En dat betekend dat ik je niet mag masseren. Bijvoorbeeld bij koorts, een ontsteking of wond van de huid of na een spierscheuring en/of kneuzing. Bij twijfel kan ik natuurlijk eerst onderzoek doen. Eventueel kan ik dan toch een andere behandeling toepassen. Of ik kan je doorverwijzen naar een arts, therapeut of specialist. En nogmaals, mijn doelstelling is er voor te zorgen dat je Sportmassage Enschede met een goed, tevreden en ontspannen gevoel weer zal verlaten.